Набір спецій для лікеру в стилі "бехеровка"
опис:
Набір спецій, трав розроблений за унікальним рецептом, для приготування настоянки з трьох літрів дистиляту. Вага 37 грам, в складі аніс, кориця, гвоздика, кардамон, перець духмяний горошок, цедра апельсина.
Рецепт Бехеровки:
На все вам знадобиться:
2.4 літра дистиляту фортецею 50-55%;
набір спецій для лікеру в стилі Becherovka (набір розрахований на 3 літри готового продукту);
цукор - 250 - 300 грам;
вода - 750 мл.
Приготування наступне: кладемо все спеції в ємність і заливаємо їх продуктом. Щільно закриваємо і ставимо в темне, тепле місце (можна біля батареї для більш швидкої екстракції). Напій наполягаємо тиждень з періодичним струшуванням. Через 7 днів фільтруємо настойку через дрібне сито або кілька шарів марлі.
Перед фільтрацією краще продегустувати настій - якщо запах і смак здадуться біднуватий, залиште його ще на пару днів.
Готуємо сироп: 300 грам цукру розбавляємо в 450 мл. води і ставимо на вогонь. Постійно помішувати, поки цукор повністю розчиниться. До кипіння не доводити. Знімаємо, охолоджуємо до кімнатної температури, знімаємо пінку, якщо вона ще присутня, і додаємо до нашого настою.
Потім наливаємо в каструльку, в якій варилася сироп, ще 300 мл. води, обполіскувати її і теж додаємо в настоянку. В цілому у вас повинно вийти близько 3 літри продукту. Замість цукру можна використовувати фруктозу, враховуючи, що вона в 1,7 разів солодше сахарози (тобто звичайного цукру). Після змішування настоянки і сиропу, домашню бехерівку можна вважати готовою.
Состав:
Анис, корица, гвоздика, кардамон, перец душистый горошек, цедра апельсина