На сьогоднішній день В'єтнам є найбільшим у світі виробником і експортером робусти!
Робуста В'єтнам - це сорт кави, який завдяки обжарке наділений стійким приємним ароматом і традиційним гіркуватим смаком. Саме його насичений аромат і надає напою благородства.
Слово «робуста» перекладається як «сильний», так як росте в таких умовах, в яких арабіка прижитися не може.
Робусті не потрібна висота, не страшні дощі і спека, вона легко протистоїть хворобам.
Робуста відрізняється особливою міцністю - в ній міститься до 2,5% кофеїну. Це властивість робусти просто незамінне при приготуванні різних кавових сумішей, коли грубий смак робусти та її гіркоту вигідно підкреслить смако-ароматичні гідності інших сортів. Цей сорт робусти ідеальний для еспрессо. Також дуже часто використовується для приготування різних кавових сумішей, які таким чином отримують необхідну міцність. Робуста дає хороші крему в еспрессо, щільність і ність напою.
Смакові характеристики цієї кави змінюються в залежності від способу приготування. Цей вид кави підходить для приготування в турці, в крапельної кавоварки, у френч-пресі. Кава робуста дуже добре поєднується з молоком.
Обжарювання: Середня