Арабіка Руанда має аромат свіжого хліба з відтінками молочного шоколаду. Смак молодого вина з помітною кислинкою, легким присмаком зелених яблук і довгим фруктовим післясмаком - дивовижна особливість сорту. Напій збалансований, середньої міцності, насичений, маслянистий, з чіткими нотками ванілі.
Руанда – невелика республіка на сході Африканського континенту, посідає за обсягами виробництва арабіки 9 місце в регіоні. На світової кавової арені найбільшу популярність придбав сорт «Bourbon arabica». Самим відомим місцевим виробником є Kinunu CWS. З Руанди експортується тільки кращий преміальний кава високої якості, а решті споживається на внутрішньому ринку.
Специфіка обробки
Обробка кавових зерен в Руанді проходить монополізовано, тобто одним виробником. Кожен фермер повинен доставити на станцію обробки кавові зерна в той же день, в який вони були зібрані. За це він отримує певну винагороду. В іншому випадку, сировина вважається непридатним до подальшої переробки і його ніде не приймуть. На процес збору та транспортування у фермера є 12 годин. Вважається, що після цього часу в м'якоті ягід починається ферментація, яка погіршує якість зерен.