Бентоніт повністю очищений від всіляких домішок! Вживається в їжу для очищення організму, в косметологічних цілях, а також ідеально підходить для очищення вина і всіх видів настоянок! Природна бентонітова глина або "бентоніт" є традиційним матеріалом для видалення природної каламутності вина після закінчення бродіння. Випускається у вигляді дрібнозернистого порошку. . В результаті смак та запах напою сильно погіршуються. Під впливом сорбенту (зокрема, бентоніту або інших добавок) дріжджі випадають в осад рівним шаром або пластівцями, а сам напій стає світлим. це відпрацьовані дріжджі та інші продукти переробки. Бентоніт, потрапляючи у вино, притягує та поглинає ці залишкові продукти бродіння та випадає разом з ними на дно у вигляді густого осаду. Очищення вина бентонітом також називають освітленням вина. Освітлення браги є необов'язковим, але дуже бажаним етапом самогоноваріння, що дозволяє поліпшити якість готового продукту.Пропорція: 5 г (1 чайна ложка) бентоніту на 1 л браги або вина. додати бентоніт, потім перемішати міксером або ложкою до утворення однорідної маси кефіру. Дуже важливо перемішувати до відсутності грудочок.2) тонкою цівкою, по спіралі, влити розчин у брагу, перемішати і залишити на 24 години при кімнатній температурі3) злити брагу з осаду (бажано через тоненьку трубочку)4) перегнати